Ejektörlü Pompaların Kullanım Alanları ve Avantajları - Gedik

Ejektörlü Pompaların Kullanım Alanları ve Avantajları

Gemilerin muhtelif devrelerinde özellikle yangın, makina dairelerinde ve yakıt pompalamada kullanılan; endüstriyel tesislerde soğutma ve tahliye devrelerinde tercih edilen Termo Ejektör pompaları günümüz güncel  mühendislik araçlarıyla tasarlanıp, ISO9001, ISO14001 ve PED sertifikalı modern tesislerinde üretim ve kabul testleri gerçekleştiriliyor.

Gedik, Türkiye tersanelerinde inşa edilmekte olan deniz kuvvetlerinin gemi projelerine, özel bronz alaşımlarında, GEDİK İleri Döküm Teknolojileri Hendek tesislerinde dökümleri yapılarak vana tesislerinde deniz suyu ortamına uygun tasarlanmış ejektör pompası üretiyor.

Bu ejektörler her geminin çalışma kapasite talebine göre GEDİK tarafından CAD/CAM ve simulasyon çalışmaları ile tasarlanıp üretilmektedir. 

Ejekterler yaklaşık olarak 13 kg ile 85 kg arasında bir ağırlıkta olup, 1,8 m boyunda olabilmektedir.

Ejektör 3-Boyutlu Tasarım ve Optimizasyon Çalışmaları

GEDİK İleri Döküm Teknolojileri Hendek tesislerinde dökümleri yapılarak Gedik TERMO Vana tarafından üretilen ejekterler MİLGEM projeleri kapsamında 4 adet CORVETTE gemi projesi yanında 2  KURYED ve 1  MOSHIP  gemi projelerinde kullanıldı. Gedik Termo Vana, güncel olarak 4 adet CORVETTE projesinde kullanılmak üzere Pakistan Deniz Kuvvetlerine bu ürünleri üretmeye devam ediyor.

Bronz Ejektör Kapasite Test ve onaylı teknik kuruluş olan Lloyd tarafından yürütülen Tip Onay Çalışmaları

Ejektör pompalarımız, 25 m3/h ile 300 m3/h emme kapasitelerinde Türk Loydu tip onay ve test sertifikalarına sahip. GEDİK TERMO Vana bu ürün grubunda çeşitli büyüklüklerde ejektörler üreterek, bu ürünlerin yerli ve milli olarak geliştirilmesini sağladı.
 

13.04.2023