Gedik Termo Vana ve Gedik İleri Döküm Teknolojileri kuruldukları günden bu yana teknolojik gelişmeleri takip ederek müşterilerinin istek ve taleplerine cevap verebilecek, müşteri memnuniyetini artırıcı ürünleri dizayn etmeyi hedefliyor.
Bu amaçla Ar-Ge’ye sürekli yatırım yapıyor. Ar-Ge Bölümü, tasarım ve geliştirme süreçlerinde, tasarlanacak/geliştirilecek ürün portföyünün belirlenmesine kadar tüm Ar-Ge faaliyetlerin planlaması, yürütülmesi, kontrol edilmesi ve doğrulanmasını önceliğiyle çalışıyor.
20’den fazla mühendis ve teknik elemandan oluşan kadrosu ile Ar-Ge ekibi, tasarım ve geliştirme faaliyetlerinde, öncelikli müşteri talepleri, sektörel gelişmelerin yakın takibi, kullanıcı ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler sonucu ürün gamımıza eklemeler yapılması ve var olan bir ürünün geliştirilerek sürekli gelişim hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.
GEDİK İNOVASYONA DEĞER VERİYOR
Gedik Termo Vana ve Gedik İleri Döküm Teknolojileri Ar-Ge Müdürü Hüseyin Tunca,
2023 yılı sonuna kadar 30 yeni ürünü devreye almak hedefinde olduklarını söylüyor ve ekliyor: “İnovasyona değer veriyoruz. 2024 yılında hem Ar-Ge ekibimizin çalışan sayısını artırmak hem de 100 yeni ürünü devreye alarak ürün gamımızı çeşitlendirmek ilk hedeflerimiz arasında” diyor.
Ar-Ge Müdürü Hüseyin Tunca liderliğinde yeni ürün devreye alma çalışmalarına devam eden Gedik Ar-Ge, tüm mühendislik çalışmalarını ERP ile entegreli olarak sürdürmekte.
Kaizen ve öneri sistemini devreye alarak hem çalışan memnuniyetini artırmak hem de ürün maliyetleri ve kalitesini hedeflediğimiz noktalara taşımak hedefiyle ilerleyen Gedik Ar-Ge,
tasarım ve ürün geliştirme çalışmalarını katı modelleme programlarında gerçekleştiriyor. Ayrıca analiz programları kullanarak ileri mühendislik mekanik, akış, statik ve termal analizler yaparak yeni ürün devreye alma çalışmalarını destekliyor.
AR-GE MERKEZİNDE HANGİ YENİ ÜRÜNLER VAR?
Gedik Ar-Ge Müdürü Hüseyin Tunca, “Prototip aşamasında 3D printer makinesi ile kalıp, model ve 3D tasarladığımız yeni ürünlerin prototip aşamasından seri üretime geçinceye kadarki süreçte hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlayarak işimizi hızlı, bilimsel ve teorik sonuçlara dayandırarak rakiplerimizden birkaç adım önde olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyor.
Gedik Termo Vana ve Gedik İleri Döküm Teknolojileri bünyesinde gerçekleştirilen tüm testlerin alanında sertifikalı uzman personellerle gerçekleştirildiğini söyleyen Tunca, “Yaptığımız bazı testler; sızdırmazlık testleri, çekme, eğme, kırılma, sertlik, çentik ve basma testleri, yorulma analizleri, metalografik incelemeler, SAM görüntüleri, kaynak penetrasyon analizleri gibi tüm test ve analiz çalışmalarını bilimsel metotlara dayalı yöntemler ile gerçekleştirmekteyiz” diyor.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ
Gedik Ar-Ge ekibinin teknik eğitimlerini, İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde alanında uzman eğitmenlerce verilen eğitimlerle gerçekleştiriyor.
TEYDEP, TÜBİTAK ve KOSGEB projeleri ile literatür araştırma çalışmalarının temellerini atan Gedik Ar-Ge Bölümü, üniversite sanayi iş birliği projelerini gerçekleştirmek için gerekli olan alt yapıyı hazırlayarak ilgili kurum ve kuruluşlara başvurularını yapıyor. Hüseyin Tunca, “Gedik Termo Vana ve Gedik İleri Döküm Ar-Ge Merkezi olma hedefimizi en kısa sürede gerçekleştirmek için tüm ekip olarak var gücümüzle çalışmalara devam ediyoruz.
Firmamızda bulunan dökümhanemizdeki tüm pik, sfero, bronz, çelik, paslanmaz çelik ve hassas döküm işlemlerinin tüm süreçlerini alanında uzman ekibimiz ile yürütmekteyiz.
Şunu çok iyi biliyoruz, ürün kalitesinden ödün vermeden müşteri isteklerini en kısa sürede en doğru biçimde anlayıp hızlı, güvenilir, rekabetçi ürünler tasarlayarak iç ve dış pazarda sektörün lideri olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyor.